26 de setembre del 2017

La tornada a l'escola: com podem millorar i prevenir males postures

Ja ha començat Setembre i amb ell, la tornada a l’escola. Els mesos de vacances d’estiu han sigut mesos per poder descansar, sobretot pels més petits. A partir d’ara, tornaran a jugar al pati, a estudiar i a portar amunt i avall llibres i llibretes entre d’altres.

Molts dels nostres fills es queixen quan comencen l’escola de dolors a l’esquena. Si pensem en les hores que passen asseguts a una cadira i el pes que han de transportar a les motxilles podem imaginar que aquests dolors podríen ser, en part, provocats per aquest fet.

El pes de les motxilles:

En els últims anys hi ha hagut noves formes de transportar el pes dels llibres a l’escola. Hi ha unes motxilles de rodes que ajuden a no portar el pes penjat de l’esquena. Però si estan molt carregades i es transporten amb un braç, podem agafar postures de rotació que tampoc són molt favorables. 

Una manera ideal de portar-ho seria empentant la motxilla en comptes de tibar-la.

Per altra banda, tenim la motxilla que es penja de l’esquena, que no hauria de ser un problema si la porten ben ajustada.
La postura a les cadires: 

Un altre tema que provoca dolor i malestar, són les posicions a les cadires i les taules. No tots tenim la mateixa alçada, i per tant, no tots podrem seure bé en unes cadires i taules d’una mida estàndard.

Recordeu que és millor fer un bon treball de prevenció per evitar possibles lesions. 

Lidia León Bermúdez
Fisioterapeuta
Núm.Col. : 8589

Amb la col·laboració de l’escola Madre de Déu de Montserrat.